.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

За трета година няма да има салон в Женева

Организаторите на Международното автомобилно изложение в Женева (GIMS) взеха шокиращото решение да отменят събитието за трета поредна година.

Най-голямото автомобилно изложение в Европа трябваше да се завърне през февруари 2022 г., което не се е провеждало от 2019 г. в резултат на пандемията, но проблемите в цялата индустрия, свързани с пандемията Covid-19 отново предизвикаха отмяната му.

Международната комисия за автосалони, която ръководи събитието, заяви: „Бихме искали да ви уверим, че скоростта на еволюцията на нашата платформа ще продължи, за да я доведем до пълния си потенциал през 2023 г.

„Оценяваме и се извиняваме за причинените неудобства, но искаме да избегнем необходимостта да отменяме изложението в кратък срок поради продължаващите проблеми, свързани с пандемията.“

Най-вече отмяната на салона е причинена от продължаващите трудности, свързани с международните пътувания вследствие на пандемията, което би направило невъзможно провеждането на събитие в същия мащаб, както през предходните години.

Друг посочен фактор е продължаващият недостиг на полупроводници, който според организаторите на изложението „доведе до няколко неотдавнашни анулирания и затова беше решено отлагането да бъде в най-добрия интерес както на производителите на автомобили, така и на автомобилните фенове“.

Съобщението идва малко след като организаторите на салона обявиха ново партньорство с Qatar Tourism, което ще породи двугодишно автомобилно изложение в Доха от есента на 2022 или 2023 г. Последната дата е по-вероятно сега, предвид отмяната на основното швейцарско събитие, но не бе направено официално съобщение относно изданието в Доха.

Въпреки че бъдещето на Женева изглежда все по-несигурно, докато се бори да се избави от пандемията, международното автомобилно изложение се връща към някаква прилика на нормалност. Автомобилното изложение във Франкфурт се премести в Мюнхен тази година и се проведе в пълен мащаб миналия месец, а автомобилното изложение в Лос Анжелис трябва да продължи нормално през ноември, както и голямото автомобилно изложение в Гуанджоу в Китай.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …