.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Alfa Romeo вади наследник на 8C Competizione

Alfa Romeo пусна тийзър, включващ детайл от нов модел, който трябва да се появи тази пролет. Колата ще бъде наследник на лимитирания суперавтомобил 8C Competizione (на снимката долу). А дизайнът ще има елементи, вдъхновени от класическото T33 Stradale.

Пестеливото 13-секундно видео на Alfa Romeo в официалния профил в Instagram не разкрива много за новата суперкола. В него има бърза поредица от снимки с Giulia и Stelvio, както и с новия Tonale. След което излиза съобщение „2023 идва. Готов ли си? Ние сме.“

Тийзърът завършва със задна светлина, която не прилича на никоя от колите в гамата на Alfa Romeo днес.

Жан-Филип Импарато, главен изпълнителен директор на компанията, обяви през лятото на 2022 г., че Alfa Romeo ще представи лимитиран спортен модел през първата половина на 2023 г. В интервю миналата година шефът на Alfa Romeo потвърди, че Tonale няма да бъде последният модел на марката, задвижван от двигател с вътрешно горене.

Шефът на Alfa Romeo също каза, че предстоящият автомобил ще бъде „много атрактивен, много селективен и много скъп продукт“, но спомена, че ще бъде оригинален модел, който няма да е свързан с други суперколи в групата, като Maserati MC20.

Също така не е известно каква платформа ще използва новият суперавтомобил, тъй като главният дизайнер Алехандро Месонеро-Романос каза, че няма да се базира на STLA архитектурата на Stellantis. Единственото, което знаем е, че дизайнът ще ни напомня за сензационния T33 Stradale (на снимката долу).

Alfa Romeo T33 Stradale е един от най-красивите автомобили в света. Проектиран от Франко Скалионе, тежи само 700 кг, има средноразположен V8 двигател с 230 к.с. и максимална скорост от 260 км/ч.

Вижте още

Какво да очакваме от следващото Audi S4

Новото Audi S4 трябва да бъде готово през 2024 г., като прототипи на модела вече …