.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Какво знаем за новото BMW M2? (Видео)

Новото BMW M2 ще се появи съвсем скоро. И от BMW подгряват интереса на фенове и клиенти с кратко видео с бъдещото М-купе, което трябва да излезе през следващите седмици.

BMW M2 се появи преди шест години, а през 2017 г. получи фейслифт. Втората генерация идва година след разкриването на новата Серия 2 Coupe по време на „Фестивала на скоростта в Гудууд“. Баварската марка не съобщава точната дата, на която ще бъде разкрито следващото M2, но знаем обаче, че събитието е насрочено за юни.

Кой знае, може би ще го видим по време на „24 часа на Льо Ман“ следващия уикенд? Или ще направи първите си стъпки в Гудууд, който ще се проведе тази година от 23 до 26 юни? Така или иначе, вече се появиха шпионски снимки баз камуфраж, изтекли в мрежата.

Разбира се, те не показват много, освен че спортният автомобил ще бъде оборудван със сравнително голямо задно крило. Независимо от това, няма съмнение, че ще се предлага като опция, вероятно като част от аеродинамичен пакет.

BMW не казва нито дума за техническите характеристики на своето бъдещо M2. Очаква се да бъде запазен шестцилиндровият 3,0-литров редови двигател, развиващ мощност от близо 450 к.с., като при M2 CS. Купето трябва да бъде само със задно предаване, както биха го желали феновете на марката.

Новото BMW M2 ще бъде част от списъка с модели, представени по случай тържествата за 50-годишнината на М подрозделението. Компанията вече представи преди няколко седмици M4 CSL (550 к.с. / 650 Нм), а на 23 юни ще се състои премиерата на дългоочакваното BMW M3 Touring.

Вижте още

Необичаен, но все пак нов световен рекорд за Porsche Taycan [Видео]

Електрическото Porsche Taycan вече има в биографията си немалко световни рекорда, като сега трябва официално …