.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Какво да очакваме от следващото Audi S4

Новото Audi S4 трябва да бъде готово през 2024 г., като прототипи на модела вече бяха засечени на пътя, все още силно камуфлирани. Какво обаче се знае за следващото S4?

Актуалният модел е на пазара от шест години. Той се появява в гамата на Audi няколко месеца след лансирането на B9 генерацията през 2016 г. Някои казват, че това е напреднала възраст за спортен модел, който обаче няма да да бъде заменен в близко бъдеще, тъй като новото поколение е предвидено чак след две години.

В момента високоефективният седан се задвижва от 3,0-литров V6 TFSI и разполага с 354 к.с.и 500 Нм, предавани към четирите колела чрез Quattro система.

Според запознати новото Audi S4 ще получи изцяло нов скосен  волан, заимстван от Q4 e-tron, докато скоростният лост ще бъде по-малък. Таблото ще бъде с различен нов дисплей в духа на актуалните автомобили.

Относно задвижването идва въпросът ще запази ли Audi оригиналния V6 двигател на S4? Нищо не е сигурно, след като Mercedes-AMG реши да смени осемцилиндровия двигател на C63 с по-конвенционален четирицилиндров мотор, свързан с с хибридна система. Няма да е изненада ако компанията с пръстените вземе същото решение, след като вече знаем, че бъдещото RS4 преди това ще бъде плъг-ин хибрид.

В момента Audi не дава никаква информация относно разработваното днес Audi S4, така че тази тема остава отворена.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …