.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

От военен камион до уникален кемпер за експедиции [Видео]

Видео историята по-долу разказва как Майк купува на търг военен камион и го превръща само за няколко месеца в уникален дом на колела.

Срещу сумата от 18 000 долара Майк се сдобива с пенсиониран военен камион, като идеята му е от него да направи кемпер и да обикаля по красивите места на света. Той купува машината през 2020 г. и го превръща във високопроходим кемпер, подходящ за дълги експедиции през трудни терени.

Майк прави всичко сам, като казва, че повечето от труда е извършен „в задния двор на неговите приятели“. А също, че е гледал много YouTube клипове, от които е черпил вдъхновение и идеи. Два месеца работи по промените отвън, а четири месеца прекарва, работейки по интериора.

Всичко излиза на Майк малко под 100 000 долара, като в цената влиза покупката на самия камион.

А самият камион е Stewart & Stevenson от 1994 г., изминал само 5000 мили (8 хил. км). Майк споделя, че военните камиони са направени здрави и са евтини като ги разпродават. Неговият е със фабрична система за помпане на гуми от кабината, което е нещо много полезно при каране по различни терени.

Подобренията на Майк са безбройни, а едно от тях е платформа за мотор в задната част. Той монтира и хидравлична система за сваляне на тежката резервна гума. А какво да кажем за интериора? По-добре изгледайте видеото. Заслужава си своите 16 минути.

Вижте още

Музеят на Porsche реставрира най-старото си 911

Ако си мислите, че всичко в музея на Porsche в Щутгарт е в безупречно заводско …