.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил щурмови хеликоптер.

Plasan Wilder е проектиран от британеца Нир Кан и се отличава от тенденцията бронираните военни превозни средства да стават все по-големи. В каросерията си моделът побира четирима войници и има товарен отсек с обема на Jeep Wrangler.

Вдъхновен от оф-роуд бъгигата Plasan Wilder е с тръбно шаси и брониран монокок. Неговият дизайнер го описва като „Апачи“ на колела.

Wilder може да тегли специалното създадено за него ремарке All Terrain Electric Mission Module. То може да осигури електрическо задвижване на бронираното бъги. Има и интегрирана технология за дистанционно управление, а за в бъдеще машината ще бъде безпилотна с ниво на автономност 4 и изцяло електрическо задвижване.

„Автономното шофиране на бойното поле е много различно от цивилната автономия“, казва Кан. „Предизвикателствата са много различни: превозното средство може да отиде навсякъде, но няма инфраструктура, като бели линии за ориентиране.“

Въпреки че Wilder може да се управлява дистанционно (и в бъдеще в автономен режим), той също може да бъде стандартно каран.

Теглото на Plasan Wilder е относително леко – 4,5 тона. Мощността идва от 2,8-литров турбодизел Cummins с мощност 159 к.с., в комбинация с осемстепенна автоматична скоростна кутия ZF, задвижваща и двете оси. Максималната скорост е електронно-ограничена на 120 км/ч.

Wilder разполога с три режима на управление: Power (за теглене), Eco (хибрид за увеличаване на пробега) и Regeneration (за презареждане на батерията).

Вижте още

Какво да очакваме от следващото Audi S4

Новото Audi S4 трябва да бъде готово през 2024 г., като прототипи на модела вече …