.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Продават Ferrari Testarossa, изминало само 1582 км

Ето ви пореденият мечтан от мнозина автомобил, който е притежаван от не-човек. Защото ако беше поне малко истински човек, никога нямаше да остави това 32-годишно Ferrari Testarossa на 1582 км. Точно толкова километри е изминал до момента прекрасният екземпляр от снимките тук.

За щастие колата скоро ще попадне (да се надяваме) в по-добри ръце. Въпросната Tertarossa е пусната на онлайн аукцион, като цената й в момента на писане на тези редове е 80 500 долара. Остават пет дни до края, когато най-щедрият в търга ще получи червен коледен подарък със средноразположен 12-цилиндров двигател.

Само си помислете как хиляди души в следващите дни ще похарчат подобна сума пари, купувайки си някой мега икономичен, ултра безопасен, самоуправляващ се, чисто нов SUV. И ще му се радват на дизайна, на комфорта, а бе на всичко… Но бъдете сигурни, че винаги ще гледат тъпо, когато покрай тях мине Ferrari от златните години на автомобилостроенето.

Ferrari Testarossa е последната кола на италианската марка с 12-цилиндров боксер – нещо като V12, „разпънат“ на 180 градуса. Моторът е средноразположен с работен обем от 4,9 литра и е комбиниран с 5-степенна ръчна скоростна кутия. Генерираната мощност от това метално сърце е 395 к.с. при 6300 об/мин. Максималният въртящ момент от 490 Нм се достига при 4500 об/мин.

За Щатите двигателят е с мощност от 380 к.с., с колкото разполага и това Ferrari Testarossa. Екземплярът, който скоро ще бъде продаден, е произведен през 1985 г. и е в уникално заводско състояние. Продава се заедно с оригиналните си инструменти и сервизна книжка.

За своите 1582 км и 32 години колата е цялостно обслужена само два пъти – през 2005 и 2015-та. Просто собственикът й не я е карал и сигурно си е казвал „за какво пък да й сменям маслото, та тя няма и 1000 км“, когато колата вече е била на 20 години.

Още снимки на Ferrari Testarossa

Вижте още

Продават първото Bugatti Type 55

Този екземпляр на Bugatti Type 55 е първият от 38-те сглобени изобщо и съвсем скоро …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *