.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Представят Rolls-Royce Boat Tail във Вила д’Есте

Изключителният Rolls-Royce Boat Tail бе представен този уикенд като част от Конкурса за елегантност във Вила д’Есте през 2021 г., проведен в Чернобио, Италия, за първи път пред публика след официалното му представяне през май.

След като представи своя модел Sweptail на италианското събитие през 2017 г., беше почти нормално Rolls-Royce да изложи там Boat Tail. Последният всъщност върви по стъпките на представения по това време Sweptail като първия автомобил на съвременната епоха, предложена от производителя на Гудууд.

Boat Tail, чийто дизайн е както подсказва името му, вдъхновен от темата за разходка с лодка, се предлага под формата на GT с каросерия с оригинални линии, украсен в двуцветна синя ливрея, включваща боядисана на ръка предница и представяща на нивото на задната му част дървен капак, напомнящ палубата на лодка, съставен от два елемента, в които се помещава шампанско в луксозно отделение. Дървено покритие също се среща и в интериора на модела, заедно с двуцветни сини кожени тапицерии и специално покритие на арматурното табло на автомобила.

Rolls-Royce Boat Tail, който представлява едно от най-ярките творения на британския производител през последните години, ще бъде произведен само в три екземпляра. Този конкретен модел, оценен като най-скъпия нов автомобилв света, е бил продаден на собственика си за малко над 23 млн. евро.

Вижте още

Произведоха 400 000 броя Mercedes-Benz G-класа

Производството на Mercedes-Benz G-класа започва през 1979 г. Преди повече от 40 години надали някой …