.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Когато имате 911 Speedster и го дадете на Porsche Exclusive Manufaktur

Porsche Exclusive Manufaktur извърши за един от клиентите на марката от Щутгарт цялостна персонификация на Porsche 911 Speedster.

Тя в е специфичен цвят, винаги присъствал в каталога на Porsche още от самото му начало под ръководството на Фери Порше (с цветовете Oakgreenmetallic, Olivegreen, Emeraldgreenmetallic или Brewstergreen). Самият д-р Волфганг Порше има няколко автомобила, направени в тези цветове, много скъпи за баща му Фери.

Собственикът на това Porsche 911 Speedster решава да преобрази колите си след посещение в музея на марката, където вижда зелено 993 Turbo S, често карано в миналото от д-р Порше из австрийските планини. Цветът на боята носи името Brewstergreen и е с код 22B.

„Не съм голям фен на каросериите с цвят металик, но веднага си паднах по този много въздействящ цвят“, коментира той. „Изглежда черен в определени среди, но при подходяща светлина определено е зелен.”

Затова този клиент избира специфичния цвят първоначално за своите Porsche-та 911 (991.2 Turbo S) и 911 GT3 Touring, като последното получава тапицерия от кожа Noto Green, допълнено с шевове Britishracinggreen.

Напълно доволен от резултата, същият този клиент след това се свързва с Porsche Exclusive Manufaktur, за да направи и същото за своето 911 Speedster чрез програмата Paint to Sample. Целият интериор на автомобила, от седалките, вентилационните отвори, волана, панелите на вратите, сенници, стелките… е тапициран с кожа Noto Green, а каросерията на автомобила е в цвят Brewstergreen.

„За мен беше чест, удоволствие и привилегия да сбъдна мечтата си“, допълва собственикът на този 911 Speedster. „Повече от доволен съм от крайния резултат и както можете да разберете от пробега и износването на кожата, обичам да излизам и да карам колата. Това е комбинация, която може да не се харесва на всеки, но за мен е съвършенство”.

Вижте още

Manhart MH1 350 преобрази BMW M135i xDrive

Поредният проект на немският тунер Manhart е на базата на хот хеч версията BMW M135i …