.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Manhart MH1 350 преобрази BMW M135i xDrive

Поредният проект на немският тунер Manhart е на базата на хот хеч версията BMW M135i xDrive. Резултатът е повече от очевиден и кръстен Manhart MH1 350. Но изразено в цифри трябва да споменем максимална мощност от 350 к.с. и максимален въртящ момент от 524 Нм.

Това е увеличение съответно с 44 к.с. и 74 Нм спрямо заводските характеристики на 2,0-литровия четирицилиндров турбо двигател на BMW.

Програмата на Manhart за М135i включва дълъг списък с модификации. Най-незабележимата от тях обаче е най-шумна: карбонови всмукателни колектори, нови изпускателни колектори, нов накрайник на генерация. Всичко това за едно по-добро „дишане“ на турбо мотора.

Окачването също е променено, като Manhart сменя пружините с такива на H&R и го сваля с 30 мм. Стоковите джанти отстъпват място на 20-инчовите Manhart GTS, обути в гуми с размер 235/30. При желание от страна на клиента спирачната система също може да бъде механично подобрена.

Оптичният тунинг включва серия от нови компоненти за каросерията, създадени в партньориството с Maxton Design. Manhart MH1 350 се отличава с нови странични прагове, крило над багажника, нов дифузьор, нова предна броня и нова черна боя с червено-сиви акценти.

Manhart не дава подробности за поведението на MH1 350, но логично ускорението му трябва да бъде по-добро от това на BMW M135i xDrive, способно да направи от 0 до 100 км/ч за 4,8 секунди.

Вижте още

Manhart Vogue RV 650: специално за арабските страни

Немската тунинг компания Manhart не спира да показва нови и нови свои проекти. И когато …