.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Това е единственият Nissan Juke Hybrid Rally Tribute [Видео]

Nissan създаде единствен по рода си Juke Hybrid Rally Tribute, който е вдъхновен от участието на марката в Източно-африканското рали през 1971 г. Състезателната машина ще промотира новия Juke Hybrid, започващ да се продава в Европа от това лято.

Прототипът съществува благодарение на феновете на Nissan. Преди година японската компания пусна няколко рендъра на Nissan Juke Rally Tribute Concept, създаден по случай 50 години от победата на Едгар Херман и неговия навигатор Ханс Шулер в гореспоменатото рали, спечелено с Nissan 240Z. Илюстрациите предизвикаха такъв ентусиазъм сред публиката, че производителят направи крачка напред, като даде живот на своя проект.

Единственият Nissan Juke Hybrid Rally Tribute се задвижва от нова хибридна система, комбинираща двигател с вътрешно горене, развиващ 94 к.с. и 148 Нм въртящ момент, към който е свързан електромотор, предлагащ 49 к.с. и 205 Нм, както и 20 к.с. високоволтов стартер-алтернатор. Изброеното дотук задвижва предната ос, като захранването на електрическата система идва от батерия с капацитет 1,2 kWh с водно охлаждане.

Специалният Juke копира някои елементи от рали версията на 240Z. Автомобилът получава предпазни скари отпред и отзад, разширени арки на калниците, големи черни джанти, оф-роуд гуми, както и допълнителни светлини, монтирани на капака и покрива. За повишена ефективност е налице и усилено окачване с дълъг ход.

Червената окраска на автомобила от своя страна е украсена с елементи, направени в черно (включително предния капак), а използването на ретро лого на спонсори и номер 11 също напомнят за Nissan 240Z от 71-ва. Купето е оборудвано с тапицерия от алкантара (волан, ръчна спирачка и др.), тръбен ролкейдж и седалки с четириточкови колани, докато задните седалки са премахнати, за да се освободи място за резервните колела. Пилотът и неговият втори пилот имат интерком система с две каски, за да общуват по-лесно.

Вижте още

Необичаен, но все пак нов световен рекорд за Porsche Taycan [Видео]

Електрическото Porsche Taycan вече има в биографията си немалко световни рекорда, като сега трябва официално …