.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Продават Toyota Supra V12 на търг в Токио

Тази Toyota Supra е екипирана с японски V12 двигател и преди време разви на италианския овал „Нардо“ 358 км/ч

Новото поколение Toyota Supra (ако изобщо се казва така) трябва да излезе някъде през 2018 г. Но то няма да бъде по-бързо от Supra-та, която виждате в момента. Тунингованият екземпляр от снимките тук ще бъде продаден по време на търг на автомобилното изложение в Токио през януари.

Toyota Supra V12 звучи доста респектиращо. И реално е. Колата е от миналото поколение A80 и е доработена от японската фирма Top Secret. Машината получава V12 двигател и поръчков бодикит, като може да развие 358 км/ч.

Проектът на Top Secret е дело на Казухико Нагата, който маха стоковия 3,0-литров шестцилиндров редови двигател и монтира 5,0-литров V12 от Toyota Century. Присаденият мотор е екипиран с две турбини и нитро система. Резултатът е: 930 к.с. мощност и 1010 Нм максимален въртящ момент.

В Япония тази Toyota Supra V12 е доста известна в тунинг средите. През 2007 г. колата е избрана от посетителите на автосалона в Токио за най-добър доработен автомобил. Малко след високата оценка от феновете Казухико Нагата транспортира Supra-та в Италия, за да разкрие предела на възможностите й. Там той „качва“ колата на тестовия овал „Нардо“, където развива максимална скорост от 358,22 км/ч.

Отвън оригиналната обла муцуна е заменена с по-остра предница и нови фарове.

Задната броня получава дифузьор, от който излиза двойната изпускателна система.

 

Вижте още

Rolls-Royce Cullinan за оф-роуд разходки

В този свят има както се казва от пиле мляко. Надали на някого му трябва …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *