.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }
Начало » For Sale » Продават Toyota Supra V12 на търг в Токио

Продават Toyota Supra V12 на търг в Токио

Тази Toyota Supra е екипирана с японски V12 двигател и преди време разви на италианския овал „Нардо“ 358 км/ч

Новото поколение Toyota Supra (ако изобщо се казва така) трябва да излезе някъде през 2018 г. Но то няма да бъде по-бързо от Supra-та, която виждате в момента. Тунингованият екземпляр от снимките тук ще бъде продаден по време на търг на автомобилното изложение в Токио през януари.

Toyota Supra V12 звучи доста респектиращо. И реално е. Колата е от миналото поколение A80 и е доработена от японската фирма Top Secret. Машината получава V12 двигател и поръчков бодикит, като може да развие 358 км/ч.

Проектът на Top Secret е дело на Казухико Нагата, който маха стоковия 3,0-литров шестцилиндров редови двигател и монтира 5,0-литров V12 от Toyota Century. Присаденият мотор е екипиран с две турбини и нитро система. Резултатът е: 930 к.с. мощност и 1010 Нм максимален въртящ момент.

В Япония тази Toyota Supra V12 е доста известна в тунинг средите. През 2007 г. колата е избрана от посетителите на автосалона в Токио за най-добър доработен автомобил. Малко след високата оценка от феновете Казухико Нагата транспортира Supra-та в Италия, за да разкрие предела на възможностите й. Там той „качва“ колата на тестовия овал „Нардо“, където развива максимална скорост от 358,22 км/ч.

Отвън оригиналната обла муцуна е заменена с по-остра предница и нови фарове.

Задната броня получава дифузьор, от който излиза двойната изпускателна система.

 

Вижте още

Hennessey ще изкара 1200 к.с. от новия Corvette ZR1

Американският тунер работи общо по три силови пакета за последния Corvette ZR1 Новият Corvette ZR1 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *