.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Новият Volkswagen ID.7 дебютира със светеща боя [Премиера]

Дни преди световната премиера на изложението за електроника в Лас Вегас Volkswagen реши да покаже новия ID.7. Електрическият седан е с електролуминисцентен камуфлаж, който в случая наподобява на един гигантски QR код.

За шарения екстериор са използвани 40 слоя боя, като 22 зони са електрифицирани под горния слой боя (с помощта на електролуминесценция), за да се създаде уникално светлинно шоу.

Разбира се, в случая говорим все още за предсериен модел, като заводската версия на Volkswagen ID.7 вероятно няма да получи тази технология или поне не и стандартно. А като казахме заводска версия, то тя се очаква да влезе в производство през второто тримесечие на годината.

Новият ID.7 е изграден върху същата MED платформа, използвана и при останалите електромобили на VW днес. Но като размери и междуосие е по-голям от ID.4, включително и от просторния Arteon.

Все още няма официална информация за батерията, електродвигателите и останалите характеристики, свързани с тях. Все пак от VW разкриват на този етап, че ID.7 има пробег от 700 км, изчислени по европейския цикъл WLTP.

VW ID.7 ще се продава в Европа, Северна Америка и Китай. Той ще стане едва третия електрически модел на VW, продаван в САЩ след ID.4 и ванът ID.Buzz.

Вижте още

Китайският Zeekr 001 идва в Европа [Премиера]

Ако ви се харчат 80 000 лв. или там някъде за нов електрически автомобил през 2023 …