.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Автономен Nissan Leaf се движи по улиците на Лондон

За да проведе тестове като част от изследователски проект, Nissan предоставя електрически Leaf, който е трансформиран в самоуправляващ се автомобил. Много специалният Leaf се движи  из Лондон, по добре определен маршрут.

В Обединеното кралство автономното шофиране напредва добре. Изследователски проект, наречен ServCity, току-що достигна важен етап, тъй като започва тестова фаза по улиците на Лондон, за да помогне на градовете да разберат как могат да използват най-новите технологии за автономни автомобили и да ги интегрират успешно в тяхната сложна среда. Nissan също се включи в тази програма.

Японският производител предоставя електрически Nissan Leaf, който да служи като основа за автономнен автомобил на ServCity. Той няма никакви особени детайли, освен логото на компаниите, участващи в проекта, и без съмнение няколко допълнителни сензора, скрити под каросерията му. Автомобилът работи благодарение на сензори, разположени отстрани на пътя, които създават среда на инфраструктура, благоприятна за придобиване на знания.

По този начин проектът има за цел да покаже как градовете могат да използват бъдещи решения за мобилност и да ускорят тяхното внедряване. Автомобилът ServCity ще служи за демонстрация, че потребителското изживяване е интуитивно, приобщаващо и ангажиращо. В момента автономния автомобил не вози пътници, освен участниците в експеримента.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …