.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Баварският тунер Mansory преобрази Ferrari Roma

Тунинг студиото Mansory се зае с Ferrari Roma. Често смятан за твърде завършен от почитателите на Ferrari, автомобилът тук се превръща в истински спортен автомобил. Няколко части от каросерията му са сменени с елементи от въглеродни влакна, а двигателят му получава няколко десетки допълнителни конски сили.

Немският тунер се ангажира с купето GT на компанията от Маранело. Така модифициран, Ferrari Roma става много по-агресивен, като приема предизвикателен спортен вид. Не става дума само за козметични промени, тъй като Mansory преработва двигателя на италианеца и го прави по-лек, като сменя определени части с елементи от карбон.

Намираме въглеродни влакна на праговете, предната броня, корпусите на външните огледала, дифузора или дори задния спойлер на Roma, модифициран от баварския производител. Капакът също е направен от този материал и може да бъде конфигуриран така, че да разкрива частично въглеродните влакна или да бъде напълно без боя. 21- и 22-инчовите ковани джанти имат черен цвят, свързан с червена рамка.

Под капака на Roma, 3,9 V8 двигателят е електронно оптимизиран, за да развива 710 к.с. при 865 Нм въртящ момент. Така агрегатът получава 90 к.с. и 115 Нм въртящ момент повече в сравнение с оригиналната версия на Roma. Достатъчно максималната скорост на купето да бъде увеличена с 12 км/ч, сега вече достига 332 км/ч. От 0 до 100 км/ч ускорява за 3,1 сек, срещу 3,4 сек по-рано.

Първоначално доста изчистен, интериорът на Ferrari Roma става много по-ексклузивен тук. Mansory поставя червена кожена тапицерия, върху която бъдещите купувачи ще могат да открият бродирани лога. Спортният волан сменя този на Ferrari, а педалите вече са изработени от алуминий. Като завършек, праговете на вратите вече са осветени.

Цената на Ferrari Roma, тунингован от Mansory, за момента не се съобщава. Автомобилът във всеки случай се присъединява към гамата на Ferrari, персонализирана от ателието за ексцентричен тунинг. Тя се състои от 812 GTS, F8 Tributo, преименуван на F8XX, Portofino, както и нов пакет за F8 Tributo Coupé и Spider, представени едновременно с Roma.

Вижте още

Rolls-Royce Cullinan за оф-роуд разходки

В този свят има както се казва от пиле мляко. Надали на някого му трябва …