.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Bentley подготвя първия си 100% електрически модел

Bentley Motors ще инвестира 2,5 млрд. паунда (близо 3 млрд. евро) в модернизацията на своите съоръжения в Крю през следващите десет години. Британският производител ще извърши електрификацията на гамата си, която ще включва първите 100 % електрически модели, очаквани през 2025 г.

Компанията потвърди, че първият й изцяло електрически автомобил ще бъде разработен и произведен в Обединеното кралство в модернизиран завод, където всички модели на Bentley се сглобяват от нейните 4000 служители. Други четири чисто електрически модела ще последват по един автомобил годишно.

Програмата е част от стратегията на производителя, известна като Beyond100, стартирала през 2020 г. Тя ще осигури трансформацията на Bentley в изцяло електрическа и въглеродно неутрална марка до 2030 г.

Сериозната инвестиционна програма ще доведе и до пълна трансформация на цялото продуктово портфолио на Bentley, както и на историческия център в Крю. Тойще включва нови модерни съоръжения с ниска мощност. влияние върху околната среда.

„Beyond100 е най-смелият план в историята на Bentley и луксозния сегмент“, каза Ейдриън Холмарк, главен изпълнителен директор на Bentley Motors. „Това е амбициозна и надеждна пътна карта към въглеродна неутралност за цялата ни система за търговия, включително преминаване към 100% BEV само за осем години.

Нашата цел е да станем еталон не само за луксозните автомобили, но и за всички наши операции. Осигуряването на производството на нашия първи изцяло електрически автомобил в Крю е преломен момент за Bentley и Обединеното кралство, тъй като ние планираме дългосрочно устойчиво бъдеще в Крю”.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …