.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Безупречно сцепление, комфорт и екологичност

Новата гума Hakkapeliitta R5 за леки автомобили и Hakkapeliitta R5 SUV за SUV и кросоувър модели са създадени, за да предоставят безкомпромисна безопасност и интелигентни функции при шофиране през всеки ден от зимата. Предлагайки най-чиста форма на безопасност, новата продуктова гама Hakkapeliitta R5 е иновативна комбинация от чисто зимно сцепление, тихо и комфортно шофиране. Специално въведение е Hakkapeliitta R5 EV, версия специално разработена за електрически автомобили и хибриди.

Nokian Tyres представя новата си флагманска гама от зимни скандинавски гуми без шипове. Разработени за леки автомобили и SUV, новите Hakkapeliitta R5 предоставят безпрецедентно сцепление на лед, комфорт и екологично шофиране, специално разработени за суровата скандинавска зима. Отличните свойства за зимни условия на новите продукти са резултат от новия дизайн на протектора, иновации като новите елементи за сцепление, стриктните тестове и непрекъснатите проучвания и разработки.

„Нашата мисия е да ви предпазим и да гарантиране, че пътуването ви е предвидимо през всеки един ден от зимата. Въпреки, че времето може да бъде непредсказуемо и променливо, вашите гуми не могат да бъдат такива. Постоянното усъвършенстване, от едно поколение към следващото, е дълбоко заложено в нашата философия за разработване на продукти. С новата Hakkapeliitta R5, ние се фокусирахме специално върху постигането на превъзходно зимно сцепление и контролируемо управление, повишаване на комфорта при шофиране и минимизиране на въздействието върху околната среда. Резултатът е чисто удоволствие от шофирането.“, казва Оли Сеппала, ръководител на научноизследователската и развойна дейност в Nokian Tyres.

Новата продуктова гама Hakkapeliitta R5 се предлага в изчерпателна селекция от над 160 продукта. Покривайки размери от 14 до 22 инча, Hakkapeliitta R5 се предлага в категории за скорост Q (160 км/ч), R (170 км/ч) и T (190 км/ч). Повечето продукти са обозначени с XL, възможно най-висок товарен индекс в този размер. Селекцията ще бъде налична за потребителите през есента на 2022 г. Основните пазари са Скандинавия, Русия и Северна Америка.

Hakkapeliitta R5 е разработена от Nokian Tyres, най-северния производител на гуми в света и изобретател на зимната гума. Nokian Tyres е сред световните лидери по отношение на безопасност и екологичност, и се ангажира да продължи усилията си в тази посока, като предлага безопасна, интелигентна и устойчива мобилност.

Вижте още

Новият Volkswagen ID.7 дебютира със светеща боя [Премиера]

Дни преди световната премиера на изложението за електроника в Лас Вегас Volkswagen реши да покаже …