.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Тази събота E30 дивизия превзема „Дракон“!

В случай че имате BMW E30 вероятно вече сте на полусъединител за Калояново, където тази събота ще се проведе третата национална сбирка на собственици на емблематичната баварска „тройка“. Организаторите обаче канят всички ентусиасти и отварят врати, загърбвайки марковите различия, за един хубав пистов ден.

BMW E30 се произвежда в рамките на малко повече от десетилетие, като излиза във версии купе, седан, комби и кабрио. За мнозина това е една от големите емблеми на мюнхенската марка за миналия век, а пистовите успехи на М3 Е30 и днес продължават да респектират.

Нашите приятели от E30Reload.com са направили всичко възможно тази събота да бъде истински празник не само за феновете на BMW, но и за всички автомобилни и мото ентусиасти. Програмата по-долу потвърждава тези думи.

E30Reload.com е създаден през 2012 г. от малка група ентусиасти. Първата основна цел на сайта и форума е възраждането на този легендарен модел в България, като се създаде един виртуален дом на Е30, където да се обсъждат проблемите, свързани с него и начините за тяхното отстраняване. Другата основна цел е да се съберат разпокъсаните и разпръснати из страната групи от ентусиасти в едно задружно общество от собственици и фенове, които освен да си помагат един на друг, да могат да се събират на различни сбирки и мероприятия и да прекарват приятни моменти сред приятели и Е30-ки.

За изпълнението на тези две основни цели на BMW Е30 Клуб България през 2013 г. организирана Първата национална Е30 сбирка, последвана от втора такава през 2014 г. Ентусиасмът им не спира и тази година ще станем свиделите на третата национална среща. А тя ще се проведе на писта „Дракон” до с. Калояново на 29 август 2015 г.

Програмата ще включва пистови дисциплини от типа „Тайм Атак” за други марки автомобили (различни от BMW), BMW до 2000 см3 и BMW над 2000 см3. Пистовият ден ще завърши с мотоциклетна сесия и награждаване на победителите с купи и грамоти. Купите са оригинални и са изработени от нашите приятели от E30Reload.com.

Освен пистовите дисциплини ще се проведат и оптични конкурси в клас „Заводски вид” и клас „Тунинг”.

Наградите

Програма:

09:00 – 10:00 ч. – Технически преглед и попълване на декларации.
10:00 – 11:30 ч. – Писта „Тайм Атак“: други марки автомобили
11:30 – 13:00 ч. – Писта „Тайм Атак“: до 2000 куб. см. (BMW)
13:00 – 14:30 ч. – Писта „Тайм Атак“: над 2000 куб. см. (BMW)
14:30 – 17:00 ч. – Писта „Тайм Атак“: мотоциклети + Оптични конкурси
17:00 – 17:30 ч. – Награждаване за „Писта“ и Оптични конкурси

Оптични конкурси:
Клас „Заводски вид“
Клас „Тунинг“

Входът за BMW Е30, BMW Класик (модели преди Е30 и негови съвременници) и мотоциклети, е безплатен. Децата и тийнейджърите до 18 г. също ще влизат безплатно.

Вход за други автомобили – 5 лв. на човек.

Такса за участие за „Тайм атак” за автомобили – 30 лв. с предварително записване и 35 лв. на място.

Такса за участие за „Тайм атак” за мотоциклети – 15 лв. с предварително записване и 20 лв. на място.

За участие в дисциплините Писта „Тайм Атак“: други марки автомобили, Писта „Тайм Атак“: мотоциклети, Оптичен конкурс клас „Тунинг“, както и на всички автомобили, различни от Е30, ще се раздават грамоти.

Вижте още

Представят Rolls-Royce Boat Tail във Вила д’Есте

Изключителният Rolls-Royce Boat Tail бе представен този уикенд като част от Конкурса за елегантност във Вила д’Есте през …