.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Дебютира новият кросоувър Renault Austral

Изцяло новият кросоувър Austral е наследник на Renault Kadjar, като носи смел стил, сериозно подобрен списък с оборудване и електрифицирано задвижване в опит да спечели нови купувачи в ключовия сегмент на кросоувърите.

Позициониран като конкурент на Ford Kuga и Toyota RAV4, това е първият модел на Renault, който използва новата платформа CMF-CD от трето поколение, разработена съвместно с партньорите от Алианса Mitsubishi и Nissan, която може да побере редица електрифицирани задвижвания.

Austral ще се продава по избор от две напълно хибридни системи, съчетаващи 1,2-литров трицилиндров бензинов турбо двигател с електрически мотор за комбинирана мощност от 157 и 196 к.с.

Има също така лек хибриден бензинов вариант Mild Hybrid Advanced, който Renault позиционира като истинска алтернатива на дизела. Той съчетава същия двигател с 48V батерия и интегриран стартер-генератор за електрическо усилване при натоварване и по този начин намален разход на гориво.

Двигателната гама включва две умерени хибридни бензинови версии, които използват 1,3-литров четирицилиндров двигател с мощност 138 к.с. и 157 к.с. Renault посочва, че новата платформа прави Austral истинско удоволствие от шофирането, приветства неговата твърдост и оптимизирана настройка на окачването като решаващи.

Austral е оборудван със задно окачване с торсионна греда като стандарт, а автомобилите в топ изпълнение с двойно предаване получават настройка с мнозвенно окачване отзад. Структурното преоткриване на средно големия кросоувър на Renault идва заедно с широкообхватна промяна на дизайна, насочена към привеждането му в съответствие с новия Renault Mégane E-Tech Electric и да повиши аеродинамичната ефективност. С-образните светлини, новото лого на Renault, алуминиевите джанти с диаметър до 20 инча са сред определящите знаци.

Austral ще бъде първият модел на Renault, който се предлага с опция Esprit Alpine (духът на Alpine), моделирана по визията на спортните автомобили на Alpine. Той е боядисан в уникален нюанс на сатенено сиво с контрастиращи черни детайли, стои върху специално изработени 20-инчови джанти с емблеми Alpine и се предлага с тапицирани с алкантара седалки със сини шевове.

Renault също така навлиза сериозно в премиум пазара, където Austral драматично се отдалечава от предшественика си с фокус върху качеството на материалите и подобрената технология.

Информационно-развлекателният сензорен екран OpenR, монтиран на модели с по-високи нива на изпълнение, се описва като един от най-големите екрани на автомобилния пазар, включващ 12,3-инчов дисплей и 12,0-инчов информационно-развлекателен екран в един цифров панел. Покрит е с Gorilla Glass, за да се избегне надраскване.

Купувачите могат да избират салон на Austral с набор от сложни материали, включително дърво, кожа, алкантара, текстил и други меки на допир, прилепнали към формата материали.

Renault ще започне да приема поръчки от Austral в средата на 2022 г. преди доставките да станат факт през есента.

Вижте още

Новият Volkswagen ID.7 дебютира със светеща боя [Премиера]

Дни преди световната премиера на изложението за електроника в Лас Вегас Volkswagen реши да покаже …