.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }
Начало » Спорт » Това е най-бързата драг машина в Русия – Dodge Viper DT ProMod [Видео]

Това е най-бързата драг машина в Русия – Dodge Viper DT ProMod [Видео]

Петият кръг от руския драг шампионат се проведе на 17-18 октомври в чеченската столица Грозни, но едва тази седмица се появи видео на DragtimesInfo с една от най-бързите машини през Сезон 2015.

Този Dodge Viper DT ProMod успя да спре хронометъра на 6,895 секунди при терминална скорост от 320 км/ч. И с този подвиг се превърна в най-бързата кола на ¼ миля в Русия.

Зад волана на тази ракета е 39-годишният пилот от Москва Дмитрий Саморуков, който тази година завърши сезона на второ място в своя клас US със задно предаване. Именно той е първият руснак в историята на драг шампионата на Русия, преодолял 7-секундната бариера на 402 метра и първият, финиширал с терминална скорост над 300 км/ч. В случая с цели 320 км/ч.

Този Dodge Viper тежи само 950 кг и е с 12,2-литров V8 двигател от Buck Racing Engines, екипиран с нитро система. Без нея обаче колата изкарва 1450 к.с. С нея? Само инженерите знаят…

Вижте още

Пистовият VW Golf GTI TCR получи фейслифт за 2018-та [Видео]

Състезателната версия на Golf GTI, носеща името VW Golf GTI TCR, получи фейслифт за новата …