.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Електрическият VW ID. Buzz влиза в серийно производство

В продължение на две години заводът на Volkswagen в Хановер бе подложен на модернизация, за да може да поеме производството на електрическия VW ID. Buzz.

Първите сглобени бройки от минивана ще бъдат доставени на клиенти в Европа, докато в САЩ ще има да чакат поне година и половина.

Товарната версия на VW ID. Buzz Cargo отскоро се произвежда, като сега тя е последвана от пътническия вариант. Електрическите модели се присъединяват към Multivan (T7) и Transporter (T6.1) в обновения завод в Германия. Около 4000 души са преминали специализирано обучение за по-специфичното производство на електрифицираните ванове.

Цената на VW ID. Buzz в Германия започва от 46 455 евро за Cargo версията. За сравнение петместният ID. Buzz Pro се продава от 56 606 евро. През 2022 г. VW Commercial Vehicles има за цел да сглоби до 15 000 бройки. Количеството ще бъде увеличено значително до 130 000 автомобила, след като производството достигне пълна скорост.

Американската спецификация ще е по-различна от европейската. Тя ще бъде с по-дълго междуосие и ще разполага с три реда седалки.

В момента VW произвежда ID. Buzz само със задно предаване и един електродвигател. Скоро ще се появи и версия с два електромотора и задвижване на четирите колела. Тя трябва да има мощност около 300 к.с., колкото имат ID.4 GTX и ID.5 GTX.

Вижте още

Следващото Lamborghini ще бъде електрическо?

Lamborghini току-що подаде името Revuelto в Службата за интелектуална собственост на Европейския съюз. Предстои ли …