.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Електрическото Volvo XC40 Recharge е вече у нас

XC40 Recharge е първият напълно електрически автомобил на Volvo cars. Компанията се ангажира да стане лидер в бързо растящия пазар на премиум електрически автомобили и планира да стане изцяло електрически бранд до 2030 г.

XC40 Recharge e напълно електрическа версия на най-продавания SUV автомобил на шведската марка и носител на престижната награда Европейска кола на годината. Моделът се основава на авангардната платформа Compact Modular Architecture, създадена от самото начало да бъде изцяло електрическа.

Шведският премум SUV отвън се откроява с отличителен скандинавски дизайн и разпознаваема стойка. Модерен, елегантен и стилен, XC40 Recharge е проектиран за града и извън него.

Интерорът е иновативен и функционален – с много хитри и практични места за съхранение, без компромис по отношение на Volvo философията за дизайн. И тъй като компанията заема хуманна позиция по отношение на животните при разработване на електрическите си модели, XC40 Recharge ще се предлага  без естествена кожа.

XC40 Recharge предлага напълно електрически пробег от над 400 км. (по WLTP) с едно зареждане и мощност от 408 к.с. Задвижването се състои от двойни електрически двигатели, един в предната и един в задната ос, задвижвани от 78 кВтчбатерия, която може да бъде заредена до 80% за около 40 минути. Ще има и версия с мощност 231 к.с. и предно задвижване.

Новото електрическо Volvo се предлага с една от най-добрите информационно-развлекателни системи на пазара, разработена съвместно с Google и базирана на операционната система Android. Тя предоставя на потребителите вградени приложения и услуги на Google, като Google Maps, Google Assistant и Google Play Store, както и актуализация по въздуха. 

XC40 Recharge е първият изцяло електрически компактен SUV, получил престижната оценка TOP SAFETY PICK PLUS (TSP+) от Американския застрахователен институт за безопасност на пътищата (IIHS). Наградата превръща Volvo Cars в единственият автомобилен производител, който постига TSP+ за цялата си продуктова гама.

Цената стартира от 98 800 лева с ДДС и включени 5 години гаранция, Door to door услуга, както и Сервизен пакет за три години, покриващ безплатно регулярен сервиз и нормално износващи се консумативи (като дискове, накладки, пера на чистачките).

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …