.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Ferrari показа първо изображение на Purosangue

Производителят от Маранело пусна първо изображение на новия си модел Purosangue, първият кросоувър в историята на марката.

В изображението откриваме предната част на новия автомобил със заострен светлинен подпис, напомнящ този на някои модели на марката (Roma, Daytona SP3, SF90 Stradale…), надвиснал над бронята.

Ferrari продължава да бъде пестелив относно техническите характеристики на новия модел, който ще се конкурира със спортните кросоувъри като Lamborghini Urus и Aston Martin DBX707. Силовият агрегат, който ще задвижва кросоувъра на Маранело, към момента не е известен. Хибридната технология на 296 GTB на основата на 2,9-литров битурбо V6 агрегат, тази на SF90 Stradale, включително битурбо V8, или дори атмосферния 6,5-литров V12 на марката, са в списъка на възможните двигатели за новия кросоувър, ако Ferrari не подготвя изненада.

Двигателят, който ще работи в комбинация със скоростна кутия с два съединителя, ще бъде монтиран в шаси, заемащо архитектурата на последния GT на италианската марка – неговия модел Roma. Агрегатът ще бъде разположен в предна централна позиция и мощността му ще бъде изпратена към задните колела на автомобила, ако не и към четирите колела.

Така или иначе кросоувърът Purosangue ще осигури ефективност , очаквана от модел с марка Ferrari. Неговите продажби трябва да започнат преди края на годината.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …