.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Румънска гимкхана с Ford Fiesta R5 [Видео]

Ако харесвате гимкхана като стил на екстремно каране, то това видео трябва да ви допадне. Fiesta-та в него обаче не е карана от комерсиалния ънкъл Кен Блок, а от румънския рали пилот Симоне Темпещини. Това е 22-годишно талантливо момче, което за втора поредна година печели титлата в Румънския рали шампионат. Тази година го направи със своята Ford Fiesta R5, с която участва и в това 6-минутно видео.

Филмът е направен, за да бъде отбелязан по по-епичен начин 40-тия рожден ден на завода за автомобили в Крайова, където днес се произвежда Ford B-Max.

Ford Fiesta R5 Gymkhana

Заводът в Крайова е построен през 1976 г. като фабрика за ръмунската автомобилна марка Oltcit в сутрудничество със Citroen. В средата на 90-те съоръжението е купено от Daewoo, в което южнокорейският производител сглобява европейските си модели. За няколко години попада и в ръцете на General Motors, когато компанията придобива Daewoo. Под шапката на GM заводът сглобява остарелите Matiz и Nubira, като така и не започва производство на по-нови модели.

Ford спасява положението през 2008 г., когато започва производството на Transit Connect. В момента там се асемблира B-Max, а от 2017 г. и ще се прави второто поколение кросоувър EcoSport.

Вижте още

Това е единственият Nissan Juke Hybrid Rally Tribute [Видео]

Nissan създаде единствен по рода си Juke Hybrid Rally Tribute, който е вдъхновен от участието …