.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Genesis обяви премиерата на нов кросоувър

Genesis (премиум марката на Hyundai) пусна тийзър за новия кросоувър Electrified GV70, изцяло електрическа версия на стандартния G70. Премиерата му ще се състои на 19 ноември на изложението в Гуанджоу, Китай.

Новият автомобил ще бъде третият електрически след малкия кросоувър GV60 и седана Electrified G80. Както се очакваше, Electrified GV70 ще получи електрическа задвижваща система. Става дума за два електромотора (по един на всяка от осите), развиващи общо 370 к.с. и 700 Нм въртящ момент.

Например, седанът Genesis Electrified G80 е в състояние да ускори от нула до 100 км/ч за 4,9 сек, а заредената батерия позволява автономен пробег до 500 км.

Предполага се, че електрическият кросоувър външно няма да се различава значително от стандартния модел GV70 с двигатели с вътрешно горене. Основните разлики ще бъдат специални аеродинамични джанти и затворена радиаторна решетка.

Genesis Electrified GV70 ще бъде първият автомобил на южнокорейската премиум марка, който ще бъде пуснат на пазара в САЩ. Производството ще се извърша в предприятието на Hyundai в Алабама в началото на 2022 г.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …