.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Genesis подготвя седем електромобила до 2030 г

Южнокорейският производител Genesis се готви да пусне вълна от серийни електрически автомобили след новия кросоувър GV60, като се стреми да се утвърди като самостоятелна луксозна марка.

Компанията, собственост на Hyundai, планира да представи своя последен модел с двигател с вътрешно горене през 2025 г. и ще въведе семейство от осем серийни електромобила на основата на на специалната платформа E-GMP на компанията-майка.

Главният креативен директор на марката Люк Донкерволке, сподели през журналисти, че бъдещият GV60 ye служи като „вкус за нещата, които предстоят“ от седемте електромобила, които ще го последват на пазара.

Попитан дали новите серийни електромобили на Genesis ще наследят настоящите бензинови и дизелови автомобили, Донкерволке каза, че гамата няма да бъде толкова конкретно дефинирана от външна гледна точка, а по-скоро от вътрешните пропорции.

„Поради платформите автомобилите като цяло ще имат по-дълги междуосия и повече пространство в автомобилите, така че няма да може да бъдат сравнявани едно към едно“, посочи той.

Той подчерта, че салонът на GV60 е по-голям, отколкото е обичайно за автомобил с ДВГ с подобни габарити и че в бъдеще платформите с плосък под ще модулни на моделите на марката.

В резултат на това изцяло електрическият наследник на актуалния голям SUV Genesis GV80 ще бъде по-голям отвътре, но не непременно по отношение на външния си вид.

Очаква се той да използва същия вариант с удължено междуосие на платформата E-GMP като серийните версии на последните концепти Hyundai Seven и кросоувъра Kia EV9 , което го нарежда като конкурент на електрически SUV флагмани от утвърдени премиум марки като Audi , BMW и Mercedes-Benz.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …