.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Главен технолог на Ferrari е новият шеф на McLaren Automotive

McLaren Automotive официално назначи немеца Михаел Лейтърс за главен изпълнителен директор на компанията.

В края на миналата година се оттегли Майк Флуит, който девет години работи като главен изпълнителен директор. От тогава McLaren търси нов шеф, като до назначаването му временно функциите бяха поверени на Майкъл Махт, тогава неизпълнителен директор на McLaren Group.

Британският производител намери своя нов CEO в лицето на 50-годишния Михаел Лейтерс от Германия. Той е завършил инженерство и по време на своята кариера заема отговорни позиции в Porsche AG, преди да стане главен технолог във Ferrari.

Михаел Лейтерс ще работи в McLaren Technology Center (MCT) – централата на марката със седалище в Съри, Великобритания. Той ще има задачата да определя траекторията на марката през следващите години.

Повече от 3000 души работят в McLaren Automotive, за да проектират, разработват и произвеждат спортни модели. Работната сила е разпределена в различни съоръжения, които са McLaren Technology Centre, McLaren Production Center и McLaren Composites Technology Centre.

„Не бих могъл да бъда по-развълнуван да се присъединя към McLaren Automotive като главен изпълнителен директор в този важен момент от развитието на марката“, коментира Михаел Лейтерс. „McLaren вече е призната за една от най-уважаваните компании за луксозни суперавтомобили в света. Очаквам с нетърпение да градим върху тази репутация с нашите лоялни клиенти, служители, фенове и партньори, докато пишем следващата глава от славната история на McLaren.”

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …