.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Hyundai i20 WRC 2017 [Премиера]

Hyundai Motorsport разкри своя претендент за титлата във WRC през Сезон 2017. Премиерата на Hyundai i20 WRC се проведе на италианската писта Монца. Това е първият от четирите нови автомобила за предстоящия сезон на Световния рали шампионат. Очакваме в следващите дни да видим колите на Toyota, Ford M-Sport и Citroen.

Hyundai i20 WRC 2017

Hyundai i20 WRC 2017 се отличава значително от своя предшественик, най-вече заради новите правила. Колите от новия сезон ще са с по-агресивен бодикит и увеличена от 300 на 380 к.с. максимална мощност. В сравнение с колата от тазгодишната надпревара, новото i20 WRC е също така по-леко и по-бързо. Звукът също е значително подобрен, съдейки от неофициалните клипове, заснети по време на тестовете във Франция в края на ноември.

Hyundai i20 WRC 2017

Новите правила за Сезон 2017 трябва да върнат част от славата на WRC от времето на дните на Група Б. Честно казано почти непосилна задача, но увеличението на мощността е една добра стъпка напред, след като дълги години колите бяха „закотвени“ на 300 к.с. По-високата скорост също е от значение и ще се хареса на феновете, които трябва да оценят и по-зрелищната аеродинамика на новите модели.

Hyundai i20 WRC 2017

Hyundai ще пусне три коли в шампионата, като техните пилоти остават същите. Дани Сордо, Хейдън Падън и Тиери Нювил ще се завърнат в пилотските кабини, навигирани от ко-пилотите Николас, Джон и Марк.

Hyundai i20 WRC 2017

През новия сезон в WRC ще има нова категория – Трофи клас за частни отбори и пилоти, използващи коли от предходния сезон, в случая такива от 2016-та.

Hyundai i20 WRC 2017

С напускането на Volkswagen от WRC, пилотите на марката Себастиен Ожие, Латвала и Микелсен все още нямат договор с някой от четирите производителя за предстоящия шампионат. Ожие вече направи тестове с Toyota и Hyundai, и се очаква скоро да разберем неговото решение. Citroen отрече световният шампион да кара за тях, като французите твърдят, че първо трябва да подшише, след което да тества новата кола.

Hyundai i20 WRC 2017

Вижте още

Новият Volkswagen ID.7 дебютира със светеща боя [Премиера]

Дни преди световната премиера на изложението за електроника в Лас Вегас Volkswagen реши да покаже …