.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Hyundai Ioniq 6 е готов за представяне

След няколко месеца Hyundai ще представи официално втория си сериен електромобил. Премиерата на Ioniq 6 потвърди лично Санг Юп Лий – шеф дизайн на компанията.

Визията на четиривратото купе, която бе загатната от концептуалния Hyundai Prophecy, също е одобрена след няколко допълнителни промени.

Лий не коментира информациите от медиите, но казва: „Ioniq 6 е в духа на Prophecy. Автомобилът става по-висок заради платформата тип скейтборд. А каросерията увеличава максимално вътрешното пространство. Има и много аеродинамични подобрения.”

През септември Korean Economic Daily съобщи, че пускането на пазара на Ioniq 6 е отложено за средата на 2022 г., за да бъде удължена каросерията с 20 мм, промени на броните и светлините, и увеличен капацитетът на батерията от 72,6 на 77,4 kWh.

Предполагаемото закъсняло пускане на електромобила се дължи и на забавен основен ремонт на фабриката в Асан , където ще бъде произвеждан Hyundai Ioniq 6. Този завод в момента сглобява седана Sonata с двигатели с вътрешно горене и се нуждаеше от преоборудване, за да прави автомобили, базирани на платформата E-GMP.

Моделът вече е забелязан по време на пътни тестове. Прототипът има по-конвенционални светлини и по-изправен силует от концепта.

Технически Hyundai Ioniq 6 ще бъде до голяма степен идентичен с Hyundai Ioniq 5, с който споделя новата E-GMP платформа. Това означава, че ще има 800V система и избор от един или два електромотора.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …