.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Jeep Renegade и Compass с e-Hybrid варианти

Jeep разкри подробности за спецификациите за новите хибридни варианти на всъдеходите Renegade и Compass.

Двата модела вече предлагат задвижващи агрегати plug-in, но получават нова опция за електронен хибрид, за която компанията посочва, че спестява от 15% от разхода на гориво и емисиите на CO2 в сравнение с бензиновите модели, които се продават в момента.

И двата автомобила се задвижват от четирицилиндров 1,5-литров бензинов двигател с турбокомпресор, генериращ 130 к.с., в тандем със седемстепенна автоматична трансмисия.

Електродвигател с мощност 15 кВтч предлага рекуперация на енергията, регенеративно спиране и напълно електрическо задвижване по време на стартиране и потегляне на автомобила, при паркиране и при ниски скорости.

И Renegade, и Compass се възползват от сходни нива на оборудване, включително актуализирано арматурно табло за показване на информация за хибридната система.

Стандартно е монтиран 8,4-инчов сензорен дисплей, който може да бъде надстроен до по-голямо 10,1-инчово устройство на Compass. Моделите получават предварително инсталирана кутия Uconnect, използвана за управление на функции с Google Assistant и Amazon Alexa.

И двата автомобила също получават избор от софтуер за безопасност като стандарт, включително разпознаване на пътни знаци, асистент за скорост, сигнали за сънлив шофьор, аварийно спиране и за първи път в Европа автономно шофиране от второ ниво с адаптивен круиз контрол и поддържане на лентата.

Отвътре Upland е оборудван с рециклирани материали, включително седалки Seaqual, изработени от рециклирана пластмаса. Рециклирани материали също са използвани за някои от вътрешните панели на вратите на Renegade, докато Compass получава рециклирани панели на вратите и арматурното табло.

Вижте още

Новият Volkswagen ID.7 дебютира със светеща боя [Премиера]

Дни преди световната премиера на изложението за електроника в Лас Вегас Volkswagen реши да покаже …