.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Какво ще извади Fiat през следващите години?

Fiat не е най-продаваната марка в Европа, но италианците все пак искат част от своя пай. И ще се опитат да си осигурят по-голямо парче от него като през следващата година пуснат нов супермини модел и още три нови кросоувъра до 2025 г.

Италианската марка ще има гама от 10 основни модела, включително четири лекотоварни автомобила. Емблематичният и силно продаван Fiat 500 остава в играта, като компанията ще разчита много и на успеха на бъдещите си три кросоувъра.

Разработването на новия модел идва след десетилетие на незначителни инвестиции от бившия вече собственик Fiat Chrysler Automobiles. При новата компания-майка Stellantis Fiat вече разполага с парите, необходими за създаването на по-широка моделна гама.

Дизайнът на четирите нови модела вече е одобрен, потвърди шефът на марката Оливие Франсоа и поне два от тях ще бъдат силно повлияни от концепта Centoventi от 2019 г.

Оливие Франсоа каза: „Сега влизаме в нов свят. Най-накрая можем да осъществим намеренията си. През следващите пет години ще пускаме по един нов автомобил годишно за регион – и в световен мащаб ще можем да създадем модели, които да бъдат често срещани навсякъде по света. Нещо, с което сме се борили в миналото.

Ще има голямо завръщане в B-сегмента и при кросоувърите. Сега имаме само 500X. Целта ни е да имаме три.“

Fiat няма планове да отиде отвъд компактните автомобили, всички от които ще са с дължина между 3,6 м (дължината на Fiat 500) и 4,5 м (размера на Volkswagen Tiguan), посочи Оливие Франсоа.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …