.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Koenigsegg прави карбонови детайли за Tesla

Компанията Unplugged Performance и шведският производител Koenigsegg неотдавна постигнаха партньорство, за да предложат аеродинамични елементи от въглеродни влакна за калифорнийския производител Tesla Motors.

Американският екип на Unplugged Performance, който е специализиран в подготовката и продажбата на аксесоари за автомобилите Tesla, стана известен миналия юни, като триумфира на Пайкс Пийк в изложбената категория с Tesla Model S Plaid с 1020 к.с., управляван от американеца Ранди Побст .

Изпълнението разкрива възможностите на работата му, подчертано и днес благодарение на връзката с Koenigsegg Advanced Manufacturing (KAM), инженерното подразделение на производителя от Ангелхолм. KAM произвежда части за каросерии от въглеродни влакна, проектирани от дизайнери и инженери на Unplugged Performance за Model S, Model X, Model Y и Model 3.

Частите от карбон ще подобрят външния вид, както и аеродинамичните характеристики на моделите, които ще бъдат оборудвани с тях. Разбира се, направени с вниманието към детайла, което Koenigsegg винаги е показвал. Компанията на Кристиан Ван Кьонигсег сглобява едни от най-ексклузивните хиперавтомобили на пазара и познава темата си перфектно, когато става въпрос за ефективност.

Ноухауто ще бъде от полза и за собствениците на автомобили Tesla, чрез няколко елемента, които вече са налични на сайта Unplugged Performance (главно спойлери), и други, върху които американската компания и Koenigsegg Advanced Manufacturing вече работят (UP x KAM).

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …