.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Koenigsegg Regera [Заводска версия с 1500 к.с.]

През 2015 г. шведите изригнаха на салона в Женева с мощния 1500 к.с. Koenigsegg Regera, който се водеше нещо като предсерийна версия. Е, година по-късно вече може да видим заводската версия, макари само в две официални снимки.

Regera запазва епичните си 1500 к.с. и според нас запазва и дизайна си, освен новия червен цвят. Но според Koenigsegg има 3000 промени по колата от миналата година. Тя е подложена на сериозни тестове и е напълно хомологирана за производство.

Koenigsegg Regera 2016

Честно казано не ни вълнува, че Koenigsegg Regera е с електрически седалки, безжична система за зареждане на смартфон и инфоразвлекателна система със съвместимост с Apple CarPlay.

Интересува ни, че идентичнят по мощност с новото Bugatti Chiron, Koenigsegg Regera e с 5,0-литров V8 би-турбо двигател, работещ в компанията на три електромотора и уникална Direct Driver система, елиминираща нуждата от стандартна скоростна кутия. Технологията заменя стандартната трансмисия, като двигателят с вътрешно горене директно задвижва задната ос без нуждата от скоростна кутия или нещо подобно. Когато се движи на магистрала тази технология намалява с 50% загубите в сравнение с класическа скоростна кутия или CVT трансмисия.

Разработеният от Koenigsegg 5,0-литров V8 двигател и трите електромотора генерират 1500 к.с. и 2000 Нм. Това позволява на хиперколата да ускори от 0-100 км/ч за 2,8 секунди, от 0-200 км/ч за 6,6 и от 0-300 км/ч за 10,9 секунди. От Koenigsegg твърдят, че Regera може да ускори от 0 до 400 км/ч само за 20 секунди!

Koenigsegg мълчи по отношение на цената, но потвърди, че вече има няколко поръчки за Regera. Миналата година плановете на компанията бяха за производство от 80 екземпляра.

Вижте още

Новият Volkswagen ID.7 дебютира със светеща боя [Премиера]

Дни преди световната премиера на изложението за електроника в Лас Вегас Volkswagen реши да покаже …