.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Концептът Piech Mark Zero в производство през 2024

Година и половина след представянето на концепта Mark Zero на автомобилното изложение в Женева през 2019 г., швейцарският производител Piech Automotive току-що показа бъдещото производство на своето електрическо купе под името Piech GT.

През март 2019 г. Rea Stark Rajcic и Антон Пийх (синът на Фердинанд Пийх, бивш председател на борда на VW Group), основателите на Piëch Automotive, представиха в Женева концепта Mark Zero, дизайнерско решение, предлагащо възродене електрическо купе с мощност 600 к.с. Година и половина по-късно всички светлини светят в зелено, за да видят това дизайнерско проучване да стане реалност и в не толкова далечното бъдеще да поеме по пътя към производството.

Новият модел, който ще носи името Piech GT, ще запази всички атрибути на концептаи по -специално неговите линии и габарити (4,32 ма дължина и 1,25 м височина), които напомнят за Aston Martin Vantage.

Под тази каросерия с атрактивни извивки, Piech GT, чието тегло ще бъде около 1800 кг, ще носи електрическо задвижване, съставено от три двигателя (един на предната ос и два на задната), захранван от батерия от 75 кВтч, гарантиращ автономен пробег от около 500 км (WLTP) и интересна ефективност с ускоряване от 0 до 100 км/ч за 3,2 сек и прогнозна максимална скорост от 250 км/ .

Ефективност и автономност, които също ще бъдат придружени от смущаваща лекота на зареждане, тъй като батерията от 75 кВтч, предоставена от китайския производител Desten Group Ltd. може да се зареди до 80% само за 8 мин според Piech Automotive.

Piech GT, който очевидно има сериозни аргументи в сегмента на електрическите автомобили , е влязъл във фазата на разработка и според швейцарския производител трябва да започне производство в средата на 2024 г. Впоследствие това, което Piech Automotive вече планира да работи по стартиране на кросоувър, разработен върху същата архитектура, която се използва за Piech GT. Следва продължение…

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …