.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Кросоувърът Alpine се подготвя за конвейера

Alpine работи усилено, за да се утвърди като спортно подразделение на групата Renault. Производителят обяви, че кросоувърът GT ще бъде произвеждан в завода му в Диеп до 2025 г.. SUV-ът ще бъде оборудван със 100% електрически двигател.

Обявяван многократно от автомобилната преса, кросоувърът Alpine наистина съществува и ще се появи на конвейера след няколко години. Марката обяви началото на производството в завода си в Диеп на кросоувъра GT, оборудван със 100% електрически двигател, до 2025 г.. Както бе посочено през септември 2021 г., всяка година трябва да бъдат се произвеждани 20 000 бройки от новия модел.  Френският производител на спортни автомобили ще пусне на пазара компактен модел, кросоувър и заместник на A110 до 2026 г. Със своя кросоувър GT Alpine иска да покаже своето ноухау в спорта и да се възползва от опита на групата Renault по отношение на  електричеството.

С вид на купе SUV и 400 к.с. под капака

Следователно уникалния SUV ще бъде построен върху платформата CMF-EV, обща за алианса Renault-Nissan-Mitsubishi. Тя е в основата на новия Renault Mégane E-Tech. Както е показано на първото официално изображение, публикувано от концерна Renault през 2021 г., той получава профил на SUV купе. Товаозначава, че трябва да запази спортния характер. За президента на концерна Renault Лука де Мео, това съобщение изяснява бъдещето на Alpine.

През последните дванадесет месеца Alpine доказа, че даде ход на нова динамика и спазва ангажиментите си. Тази динамика е отразена днес в Диеп чрез обявяването на производството на бъдещия кросоувър GT Alpine. По този начин предлага ясно бъдеще и солидни перспективи за историческия завод.

Все още няма информация за мощността на бъдещия кросоувър Alpine. Платформата CMF-EV обаче може да позволи на френския производител да проектира задвижване, подобно на Nissan Ariya, чиято версия Performance с два двигателя достига 394 к.с. при 600 Нм въртящ момент и може да ускори от 0 до 100 км/ч. 5,1 сек.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …