.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Кросоувърът Lotus Eletre дебютира на 29 март

Lotus обяви своя нов електрически SUV, който ще бъде представен във вторник, 29 март. Той ще се нарича Eletre. Публикувайки в Twitter, марката казва: „Lotus Eletre. Оживява на 29.3.22.“

По-рано този месец нови дизайнерски патенти за кросоувър, известен преди като Type 132, се появиха на онлайн платформата за интелектуална собственост в Австралия, като дава първа представа за екстериора на произведения в Китай модел.

Новите изображения разкриват дебютния масов електрически автомобил на Lotus, който ще се изправи срещу Jaguar I-Pace, Audi E-tron Sportback и Ford Mustang Mach-E. По-рано имаше и поредица от официални тийзъри, пуснати от Хетел.

Опредерят го като драматичен, с ъглов стил, който ще бъде в съответствие с новия спортен автомобил Lotus Emira – фаровете с форма на полумесец, обвиващата се задна светлинна лента и изпъкналият преден ръб на капака са най-очевидните характерни особености. Силно наклонена линия на покрива, тънки камери на огледалата, монтиращи се дръжки на вратите, изваяни странични панели и изявен заден спойлер намекват за фокусиране върху аеродинамичната ефективност, което би трябвало да увеличи максимално въздушното съпротивление. Изображенията също показват активен аеропанел на Type 132 над преден сплитер.

Твърди се, че активната радиаторна решетка на кросоувъра, която включва серия от шестоъгълници, разделени на триъгълни сегменти, е „автентична система на Lotusза управление на въздуха . Тя има двойна цел, както за охлаждане на автомобила, така и за подобряване на аеродинамиката.

Lotus разкири някои от ключовите детайли на SUV в по-ранно видео, наречено Energy and Light, с темите „сърце, сила, енергия и душа“.

Представените функции включват волан с осветени бутони, цифров дисплей с циферблат, лети джанти, фарове и представа за задвижващата система.

Lotus очаква Eletre да стане ключов елемент от неговата смела стратегия за растеж под собствеността на китайския автомобилен гигант Geely.

Eletre е в процес на разработка от 2016 г. и ще бъде пуснат в продажба с два варианта със задвижване на четирите колела, предлагащи между 600 и 750 к.с. Той ще бъде оборудван с батерии с капацитет от 92-120 кВтч и ще предлага зареждане от 800V.

Lotus също така се фокусира върху ефективността, като твърди, че автомобилът ще ускорява от 0-100 км/ч за по-малко от 3,0 сек.

Eletre ще бъде произвеждан в нов завод на стойност 900 млн. британски лири в Ухан, Китай, и ще бъде един от двата електромобила , произведени в Китай, които Lotus ще пусне в продажба през следващите пет години.

Дългоочакваният електрически спортен автомобил Type 132, разработен в партньорство с Alpine, ще бъде произвеждан в Хетел от 2026 г.

Вижте още

Новият Volkswagen ID.7 дебютира със светеща боя [Премиера]

Дни преди световната премиера на изложението за електроника в Лас Вегас Volkswagen реши да покаже …