.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Премиера: Lamborghini Asterion LPI910-4 Hybrid Coupe Concept

Ето я една от големите премиери на тазгодишния автомобилен салон в Париж – Lamborghini Asterion Hybrid Coupe Concept. Това е третият концепт в последно време след четиривратия седан Lamborghini Estoque и кросоувъра Lamborghini Urus.

Lamborghini Asterion

Идеята за Lamborghini Asterion LPI910-4 е преди всичко да покаже технологично превъзходство. Колата изглежда повече като луксозно GT, отколкото като нещо от актуалната гама на Lambo. Със своя дизайн и технологии Asterion е по-близо до настоящите хиперколи от рода на McLaren P1.

Lamborghini Asterion

Дизайнът е дело на Филипо Перини и не е с толкова остри и изразени линии като Aventador и Huracan. Задницата наподобява леко тази на Huracan, докато отпред напълно е изгубена остротата на Lambo.

Lamborghini Asterion

Asterion е първата кола на Lamborghini с хибридно задвижване. Той получава V10 двигател от Huracan, генериращ 610 к.с. Моторът е подсилен с три електродвигателя с допълнителни 300 к.с., всичко минаващо през 7-степенна DSG скоростна кутия. С тази мощна комбинация Lamborghini достига до свирепите 910 к.с.

Lamborghini Asterion

Asterion може да ускори от 0-100 км/ч за точно 3 секунди и да развие 320 км/ч максимална скорост. При изцяло електрически режим италианската хибридна машина може да се движи до 125 км/ч и да измине 50 км преди да й се изтощят батериите. В хибриден режим средният разход на гориво е само 4,2 л/100 км при 98 г/км CO2.

Lamborghini Asterion

Съкращението LPI в името идва от „LP” (longitudinal posterior) и „I” от италианската дума за хибрид – „ibrido“.

Към момента няма никаква потвърдена информация за производството на това хипер GT.

[nggallery id=274]

Вижте още

Alfa Romeo вади наследник на 8C Competizione

Alfa Romeo пусна тийзър, включващ детайл от нов модел, който трябва да се появи тази …