.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Нов живот за първото Lamborghini Miura SV

Това тук е предсерийна версия на легендарното Lamborghini Miura SV. Същият този екземпляр е представен преди 45 години на автосалона в Женева. Тогава е бил изложен на щанда на Bertone до съвсем новия модел Countach.

Lamborghini Miura SV 1971

За да отбележи 50 години от появата на Miura, отделът за реставрация на Lamborghini – PoloStorico връща тази Miura SV от 1971 г. в оригиналното й състояние. Точно, както тогава е излязла от фабриката в Сант’Агата.

Lamborghini Miura SV 1971

Днес, колата е представена на конкурса за елегантност в Амелия Айлънд, Флорида. Възстановена е с помощта на снимки и други исторически документи. От Lamborghini споделят, че всеки компонент е бил реставриран или подновен, като са използвани максимално количество оригинални части. Мощният 385 к.с. 4,0-литров V12 двигател също е обновен, а купето е боядисано в оригиналния зелен цвят – Verde Metallazata.

Lamborghini Miura SV 1971

Обърнато е внимание и на кожения интериор. Процесът на реставрация е отнел една година на екипа на Lambo. За съжаление, колата не се продава, не че имаме парите ако й търсеха нов собственик…

Вижте още

Йон Олсон отряза покрива на своя Mercedes-Benz G500 4×4² [Видео]

Тази година Йон Олсон похарчи около 250 000 евро, за да купи чисто нов Mercedes-Benz …