.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Премиера: Lotus Exige LF1 2014

Lotus реши да напомни за своята история във Формула като пусна лимитирана серия на Exige, носеща името LF1. Тази версия е базирана върху Exige S и е силно разпознаваема по черно-златистия си екстериор с червенни акценти и специални емблеми. Колата също така е екипирана със златисти джанти, Race пакет с Dynamic Performance Management система, високо ефективни спирачки и гуми Pirelli P-Zero Trofeo.

Черно-златистата тема продължава и отвътре, като Lotus LF1 е с двуцветни седалки с бродирани подглавници и гърбове. Всеки един екземпляр от серията получава карбонова плочка със серийния номер на производство.

1

Двигателят е 3,5-литров V6, генериращ 350 к.с. и 400 Нм. С този потенциал лекият британец ускорява от 0-100 км/ч за 4 секунди и спира спринта си едва при 274 км/ч.

Всеки клиент на Lotus LF1ще намеже посещение на завода и централата на Lotus, като ще получи и подарък реплика на каската на Ромен Грожан в мащаб 1:2.

Производството ще бъде ограничено до 81 бройки, като колата ще се предлага на всички пазари, с изключение на САЩ.

[nggallery id=74]

Вижте още

Alfa Romeo вади наследник на 8C Competizione

Alfa Romeo пусна тийзър, включващ детайл от нов модел, който трябва да се появи тази …