.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Майк Флюит напуска McLaren Automotive

След девет години лоялна служба, осем от които като главен изпълнителен директор на британската марка, Майк Флюит реши да се оттегли като шеф на McLaren Automotive.

Ръководителят на McLaren Automotive допринесе през тези девет години за развитието на гамата на марката от Уокинг. Това започна през 2011 г. с McLaren MP4-12C и обогатен оттогава с моделите Ultimate Series (Hypercars), McLaren GT или дори McLaren Artura, нов хибриден автомобил от халетата в Уокинг. По този начин Флюит допринесе за ръста на продажбите на McLaren Automotive, чийто годишен рекорд беше поставен през 2018 г. с 4863 продадени автомобила.

„Невероятно съм горд, че ръководех McLaren Automotive през по-голямата част от успешното му първо десетилетие и имам привилегията да изиграя роля в невероятната история на McLaren“, каза Майк Флюит в прессъобщение на производителя отУокинг. „Успехът на тази млада компания е доказателство за многото страстни и талантливи хора, с които имах удоволствието да работя, и с нетърпение очаквам този успех да продължи. „

Флюит ще бъде временно заместван от Майкъл Махт, настоящ директор на McLaren Group и бивш главен изпълнителен директор на Porsche, до избора на новия шеф на марката .

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …