.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Vilner посегна на британско Maserati GranCabrio Sport

„Обожавам тази кола, още от момента, в който я взех. В техниката си носи гени на Ferrari, но виниленият интериор бе доста раним и се повреждаше лесно. Новият, изпълнен от Vilner, е просто прекрасен. Само ако Maserati можеха да направят кокпита толкова качествен, и поне наполовина толкова впечатляващ. Най-после вътрешното пространство отговаря на екстериора.“

Maserati GranCabrio Sport by Vilner
Това са думите на самия собственик, който докарва прекрасното Maserati GranCabrio Sport от Великобритания, специално за да получи вниманието на Art Studio Vilner. „Ще ходиш чак до България за един интериор?!“ Британецът споделя също, че неведнъж е получил този въпрос, от неговите приятели. Факт е обаче, че академичният преподавател – да, собственикът на колата е професор – обиколил няколко ателиета на Острова, след което решил да заложи на българското студио. Думите му след предаване на проекта потвърждават, че изборът му е бил правилен.

Maserati GranCabrio Sport by Vilner

Vilner, както винаги, подхожда с респект към един най-красивите GT кабриолети в съвременната история на класа. Колата не е нова, но е все още актуална и продължава да бъде еталон по отношение на пропорции, линии и стил, в класа на луксозните GT-та. Звукът на 4,7-литровия 450-конен V8 е предмет на отделна тема, а свалящият се покрив превръща Sport в още по-голямо акустично събитие.

Maserati GranCabrio Sport by Vilner

Външният вид, цветът Rosso Trionfale, както и красивите черни Astro 20-инчови джанти остават непроменени, за сметка на тотално преработения кокпит. Bianco Pregiato салонът остава в историята, за да отстъпи място на изключително благородната и качествена Vilner трактовка. Меко кафява кожа с виненочервени акценти и бели шевове превръщат четириместния салон в специално място, каквото се очаква от подобен автомобил. Белите шевове са положени със забележителна прецизност и придават завършеност на детайлите, като сенниците например, които са обвити в кожа и алкантара. Други ключови за стила области, завършени с белия конец, са облицовките на вратите – шевът рамкира равнината на повърхността по отчетливо благороден начин.

Maserati GranCabrio Sport by Vilner

Дискретни детайли с дълбок замисъл са лентовите водачи на предните колани, техните заключващи механизми, както и вътрешните дръжки на вратите – елементите са изработени от два различни слоя кожа, с кръгла перфорация на външния. Това е фина препратка към класическата шофьорска ръкавица, носеща джентълменския дух на едновремешния аристократизъм.

Maserati GranCabrio Sport by Vilner

Традиционно твърдите повърхности, като пластмасовите кори в основата на седалките и гърбът на вътрешното огледало, Vilner облицова с фина алкантара. Лицевата рамка на огледалото пък е обвита с кафява кожа, интегрираща го перфектно в интериора. Оригиналните пластмасови декорации по таблото и вратите също са получили специално внимание – „слоновата кост“ остава в миналото, наследена от черен лак, който вписва апликациите в таблото. Ефектът при капачето на скоростния лост е особено приятен, където хромираният тризъбец контрастира стилно с черната основа. Червената шита козирка над уредите и виненият акцент на също преработения волан, завършват предната част на кокпита.

Maserati GranCabrio Sport by Vilner

Дори само маркирането на всички променени детайли би заело няколко страници. Боядисаните в кафяво решетки на Bose говорителите, боядисаните в червено капаци на аварийните антиролбари отзад, пълното претапициране с алкантара на тавана, стелките с червен кожен кант, подът на багажника с бродерия с „Тризъбеца на Нептун“, специалната чанта…

Maserati GranCabrio Sport by Vilner

Чантата? Запазената марка на Vilner, ръчна изработка, изпълнена изцяло в духа на автомобила. Червените дръжки са съшити посредством техника, която се използва при облицоването на воланите, а презрамката завършва с карбонова катарама, напомняща на металната закопчалка на предпазния колан.

Maserati GranCabrio Sport by Vilner
Maserati GranCabrio Sport 2012
4691 куб. см
450 к.с.
510 Нм
6-степенна автоматична
Задно задвижване
1887 кг

Maserati GranCabrio Sport by Vilner Maserati GranCabrio Sport by Vilner Maserati GranCabrio Sport by Vilner Maserati GranCabrio Sport by Vilner Maserati GranCabrio Sport by VilnerMaserati GranCabrio Sport by Vilner Maserati GranCabrio Sport by Vilner Maserati GranCabrio Sport by Vilner Maserati GranCabrio Sport by Vilner Maserati GranCabrio Sport by Vilner Maserati GranCabrio Sport by Vilner

Вижте още

Rolls-Royce Cullinan за оф-роуд разходки

В този свят има както се казва от пиле мляко. Надали на някого му трябва …