.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Mazda CX-60 PHEV 2022 дебютира на 8 март

Изцяло новият кросоувър Mazda CX60 ще бъде първият от двата модела от Large Product Group („Голямата продуктова група“) на компанията. Те трябва да бъдат пуснати в продажба в Европа до 2024 г.

Официално представен в навечерието на представянето му на 8 март, CX-60 ще бъде първият plug-in хибрид, който Mazda пуска на пазара. Той ще бъде последван от по-големия CX-80, който ще добави трети ред седалки, като и новата версия MX-30 EV, която ще използва малък роторен бензинов двигател като генератор на енергия.

Официалните подробности за CX-60 остават тайно, но Mazda потвърди, че ще комбинира 2,5-литров бензинов двигател с електрически двигател за сумарна мощност от над 296 к.с.

Това, което не е ясно, е дали този 2,5-литров двигател ще бъде собственият Skyactiv на Mazda, както е в CX-5, или агрегатът със 173 к.с. от партньора Toyota.

Последният е съчетан с два електромотора – единият със 180 к.с. на предната ос и друг с 54 к.с. на задната – за сумарна мощност от 302 к.с., което съответства на твърдението на Mazda за 296 к.с.

Mazda е на път да представи първия автомобил на европейския пазар, който ще излезе от партньорството с Toyota.

CX-60 PHEV демонстрира ангажимента на Mazda към подхода с множество решения за устойчива мобилност и принципа на правилното решение в точното време, посочват от компанията.

Вижте още

Новият Volkswagen ID.7 дебютира със светеща боя [Премиера]

Дни преди световната премиера на изложението за електроника в Лас Вегас Volkswagen реши да покаже …