.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Mercedes-Benz пуска G-класа за армията

Всъдеходът ще бъде оборудван с 3,0-литров шестцилиндров турбодизелов двигател с мощност 249 к.с. Автомобилът може да се продава свободно.

Mercedes-Benz планира да пусне нова специална модификация на всъдехода G-класа. Според Which Car, такъв автомобил ще бъде предназначен за специалните служби и армейските части.

Съдейки по публикуваните изображения, всъдеходът с индекс W464 ще получи LED оптика, шнорхел (устройство за осигуряване на работа на двигателя под вода), големи брони и нови странични огледала. Техническите характеристики на автомобила все още се пазят в тайна.

По неофициални данни всъдеходът ще бъде оборудван с 3.0-литров шестцилиндров турбодизелов двигател с мощност 249 к.с. Агрегатът ще работи заедно с осемстепенна автоматична трансмисия и система за задвижване на всички колела.

Според публикацията немците вече са започнали пътни изпитания на първите прототипи на специалната модификация на G-класата. Може би новият автомобил ще бъде пуснат и в свободна продажба.

По-рано Mercedes-Benz представи изцяло електрическата версия на G-класата. Дебютът на серийната модификация на модела ще се състои догодина или 2023 г. Електрическата G-класа запазва структурата на рамата с непрекъсната задна ос и независимо предно окачване. Всъдеходът се задвижва от четири електродвигателя.

Вижте още

Новият Volkswagen ID.7 дебютира със светеща боя [Премиера]

Дни преди световната премиера на изложението за електроника в Лас Вегас Volkswagen реши да покаже …