.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Премиера: MINI Cooper с 5 врати

Само няколко месеца след пускането на пазара на новото MINI британската марка разшири гамата си с петвратия Cooper, който получава нова каросерия и практични задни врати.

Междуосието на Cooper е нараснало със 7,2 см, а общата дължина на хеча е увеличена с 16,1 см в сравнение с версията с три врати. Хората, които ще се возят отзад няма вече да си играят на прескочи кобила и ще се чувстват с една идея по-комфортно. От друга страна багажният обем е увеличен с 67 литра, така че има място за още един сак за морето. А ако сгънете седалки товарното пространство може да се увеличи от 278 на 941 литра.

Новото MINI 5 врати излиза с четири двигателя с MINI TwinPower Turbo технология. Базовият е 3-цилиндров мотор генерира 136 к.с. Cooper S 5-door разполага със 192 к.с., докато Cooper D разчита на пестеливите 116 к.с. Наред с тези агрегати MINI предлага още SD вариант, който за първи път ще бъде с 2,0-литров 4-цилиндров дизел. Неговата мощност е 170 к.с.

[nggallery id=54]

Вижте още

Alfa Romeo вади наследник на 8C Competizione

Alfa Romeo пусна тийзър, включващ детайл от нов модел, който трябва да се появи тази …