.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Московският завод на Renault възобнови работа

Московският автомобилен завод Renault възстанови производството на автомобили. Това съобщава ТАСС, като се позовава на пресслужбата на френската марка. Междувременно компанията призна, че ситуацията с доставките на компоненти за предприятието е нестабилна.

„Положението с доставките на детайли е нестабилно и се променя, така че предпочитаме да не даваме никакви прогнози. Московският завод на Renault възобнови производството на 21 март“, уточняват от компанията.

По-рано Renault обяви спиране на производството в завода си в Москва от 28 февруари до 5 март поради прекъсвания в доставките на компоненти. Заводът на френската марка в столицата на Русия сглобява кросоувърите Duster, както и базираните на платформата Nissan Terrano Arkana и Kaptur.

В момента французите, заедно с AvtoVAZ, заемат водеща позиция на руския пазар: марките Renault и Lada представляват около една трета от всички продажби на нови автомобили в Русия. По данни на Асоциацията на европейския бизнес (AEB) през 2021 г. двете марки са продали общо 482 200 нови автомобила при  общи продажби от 1 666 700 автомобила.

Контролираният AvtoVAZ е важна част от стратегията за развитие на Renault, която предвижда максимално унифициране на марките Lada и Dacia, като ще уеднакви техните моделни гамии значително ще намали разходите за разработване и производство на нови автомобили. В съвместното предприятие с Волжския автомобилен завод Renault притежава две трети от активите, докато останалият дял е собственост на корпорацията Ростех.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …