.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Нов голям Volkswagen ще представят през април

През април 2022 г., на автомобилното изложение в Пекин, Volkswagen ще представи нов голям седан, който ще даде тона на развитието на марката през следващите години.

Според запознати новият автомобил ще носи името ID.Aero. И това ще бъде най-големият електрически Volkswagen в гамата (възможно е моделът да получи индекс ID.7, ID.8 или ID.9).

Новият седан, който по своите размери може да се конкурира с Mercedes-Benz S-класа и BMW Серия 7, ще бъде построен върху универсалната платформа Volkswagen MEB. Е, продажбите на модела в Китай ще започнат през втората половина на 2023 г. Той ще бъде произвеждан в едно от съвместните предприятия (има две от тях в Китай: SAIC-VW и FAW-VW). Но в Европа и САЩ новият седан няма да се появи.

По предварителни данни ID.Aero ще получи батерия, достатъчна за пробег от 700 км. Освен това ще бъде произвеждаан както с един двигател, така и два (във втория случай ще се появи задвижване на всички колела).

Търсенето на електрически автомобили на Volkswagen в Китай нарасна с 400% миналата година до 93 000 автомобила. И компанията е уверена, че продажбите ще се удвоят през 2022 г. Това ще бъде улеснено от нова схема за продажби: в допълнение към традиционните дилърски центрове, Volkswagen планира да открие 120 точки за продажба в големите търговски центрове, което ще привлече млади купувачи.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …