.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Новото BMW 8 Series 2022 дебютира на остров Амелия

Обновеното BMW Сирия и M8 купе, кабриолет и Gran Coupé направиха публичния си дебют на Конкурса за елегантност на остров Амелия в САЩ.

Планирана за продажба през следващите месеци, Серия 8 получава вдъхновения от стилния пакет M-Sport, преди това опция, сега като стандарт. Пакетът насища триото стандартни модели от Серия 8 с редица отличителни елементи на BMW M design, включително по-силно структурирана предна броня и заден дифузор, както и нови 19-инчови джанти и модернизирани спирачки със сини апарати при шестцилиндровите автомобили.

По-мощните модели с V8 получават подобно третиране, но с добавен разделителен елемент отпред, външни огледала в стил M8, заден спойлер и дифузор в това, което BMW описва като цвят Dark Shadow Metallic. Включени са също нови 20-инчови джанти и M-Sport диференциал като стандарт.

Промените в BMW M8 са още по-фини, ограничени до набор от нови цветове на екстериора, включително изпълнение Shadow Line за първи път, както и нови 20-инчови алуминиеви джанти M-Sport.

В процес на разработка, планирана за други нови модели на BMW, новата Серия 8 и M8 се предлагат с допълнителна осветена радиаторна решетка. Леко променен в дизайна спрямо този, който се вижда на моделите преди обновяването, той се предлага като стандарт в комбинация с пакета Iconic Glow, с осветен съраунд и какадно осветление за всеки от елементите на решетката. Осветлението се активира при отваряне на вратата и може да бъде изключено ръчно.

За отбелязване на 50-ата годишнина от създаването на BMW M, всички нови модели от Серия 8 и M8 могат да бъдат поръчани с опционални M емблеми в синьо, лилаво и червено вместо традиционния синьо-бял кръг на BMW.

В салона, шестцилиндровите автомобили получават стандартно многоконтурни предни седалки. Предишният стандартен 10.25 информационно-развлекателен дисплей отстъпва място на по-голям 12,3-инчов модул.

Стандартната Серия 8 продължава със същата двигателна гама, както преди: 3,0-литров редови шестцилиндров бензинов турбо агрегат , развиващ 333 к.с. в 840i xDrive, 4,4-литров V8 с турбокомпресор с 523 к.с. в M850i xDrive и 3,0-литров турбо  шестцилиндров дизел, предлагащ 335 к.с. в 840d xDrive. Всички са със задвижване на четирите колела като стандарт.

Междувременно 4,4-литровият битурбо V8 на M8 продължава да развива 592 к.с. като стандарт, но по-мощният Competition  получава 616 к.с. и ускоряване от 0 до 100 км/ч за 3,2 сек.

Вижте още

Новият Volkswagen ID.7 дебютира със светеща боя [Премиера]

Дни преди световната премиера на изложението за електроника в Лас Вегас Volkswagen реши да покаже …