.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Новото Volvo C40 пристигна в България

Новото C40 Recharge е първият напълно електрически crossover на Volvo cars и второ попълнение към електрическото бъдеще на марката. До 2030 година шведският производител планира да е изцяло електрическа компания, а до 2040 година – климатично неутрална.

Скандинавският премиум кросоувър впечатлява с нова модерна спортна визия, различна от всичко предлагано от Volvo до момента. Задната част се отличава с дизайн, а лицето е смело, отличително и включва светлини с най-съвременна пикселна технология. Това е първият автомобил на компания, в чието производство не е използвана никаква кожа и е нагледен пример за лукс и предизвикателни дизайнерски решения. С релефен полупрозрачен декор и подсветки създава естествена, успокояваща светлина и съвременен стил в салона.

Volvo C40  разполага с нова усъвършенствана система за пречистване на въздуха в купето, предотвратява проникването на до 80% от опасните частици PM 2.5 .

Спортното изкушение предлага напълно електрически пробег от над 430 км (по WLTP) с едно зареждане и мощност от 408 к.с. Задвижването се състои от два електрически двигателя, един в предната и един в задната ос, задвижвани от батерия с капацитет 78 кВтч, която може да бъде заредена до 80% за около 32 минути. Има и версия с мощност 231 к.с. и предно задвижване.

Новото C40 Recharge идва с една от най-добрите инфотейнмънт системи на пазара, базирана на Android и разработена съвместно с Google. С нея клиентите могат да разчитат на напълно интегрирани в автомобила Google приложения и услуги, като Google Assistant, Google Maps и Google Play. Неограничените данни позволяват превъзходна връзка. Освен това автомобилът е проектиран да получава актуализация на софтуера по въздуха. Това означава, че C40 Recharge ще продължава да се подобрява дори след като е напуснал завода.

Volvo C40 Recharge съчетава в себе си всички предимства на предшествениците си, както и  екологичност на ново ниво,

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …