.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Очакваме нов Ferrari Icona този месец

Гамата Icona, представена от Ferrari през 2018 г. с моделите Monza SP1 и SP2, ще интегрира нов член, след се очаква премиерата му до няколко дни.

Информацията беше разкрита лично от изпълнителния директор на Ferrari Бенедето Виня по време на среща, организирана в присъствието на инвеститори на италианската марка.

„Много съм горд да съобщя днес на членовете на семейството на Ferrari, че изненадата, планирана за средата на ноември, е вторият ни модел на Icona“, обясни Бенедето Виня.

Новата Icona, известна в момента под кодовото име F251, ще се присъедини към естетически вдъхновените Monza SP1 (едноместен) и SP2 (двуместен) модели от Ferrari 750 Monza и 860 Monza, участвали в състезанията през 50-те години, и разработена на основата на на Ferrari 812 Superfast. И двата модела се задвижват от V12 агрегат, развиващ 810 к.с., способни да ускорят от 0 до 100 км/ч само за 2,9 сек.

Твърди се, че новият модел е вдъхновен от Ferrari 330 P4, който постигна победи за италианската марка през 60-те, включително три пъти на 24 часа на Дейтона през 1967 г.

Датата на представянето на тази нова „икона“ предстои да бъде потвърдена, но воалът може да бъде вдигнат в рамките на Ferrari Finali Mondial, организиран като край на сезона от италианския производител, на пистата Мугело. Събитието е насрочено от 16 до 22 ноември.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …