.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Официални характеристики на електрическата Toyota bZ4X

Toyota обяви основните технически характеристики на европейската версия на новия електрически кросоувър bZ4X, сравним по габарити  с модела RAV4. Продажбите стартират от това лято, а цените започват от 59 900 евро.

Базовата версия на Toyota bZ4X е оборудвана с един електродвигател, развиващ 204 к.с. и 265 Нм. Това позволява на кросоувъра да ускори от 0 до 100 км/ч за 8,4 секунди. Версията с два електромотора, генериращи сумарно 218 к.с. и 336 Нм, спринтира до 100 км/ч за 7,7 секунди и разполага със система за задвижване е на четирите колела.

Батерията и за двете версии е с капацитет 74,1 kWh батерия, като при базовото ниво тя е достатъчна за пробег до 516 км с едно зареждане. Вариантът с два електродвигателя е по-тежък и съответно може да измине максимум 470 км. С помощта на система за бързо презареждане е възможно зареждане от 0 до 80% за половин час.

Toyota bZ4X е първият изцяло електрически кросоувър в историята на марката. През следващите три години японците възнамеряват значително да разширят гамата от електромобили bZ, която трябва да включва поне седем различни модела.

Вижте още

Plasan Wilder е бронирана машина със средноразположен двигател

Израелската компания Plasan разкри новаторски лек брониран автомобил със средноразположен двигател и кабина в стил …