.header-content { background: url("https://driver.bg/header/rotate.php") repeat scroll 0 0 rgba(0, 0, 0, 0); padding: 20px 15px; }

Официални характеристики на електрическата Toyota bZ4X

Toyota обяви основните технически характеристики на европейската версия на новия електрически кросоувър bZ4X, сравним по габарити  с модела RAV4. Продажбите стартират от това лято, а цените започват от 59 900 евро.

Базовата версия на Toyota bZ4X е оборудвана с един електродвигател, развиващ 204 к.с. и 265 Нм. Това позволява на кросоувъра да ускори от 0 до 100 км/ч за 8,4 секунди. Версията с два електромотора, генериращи сумарно 218 к.с. и 336 Нм, спринтира до 100 км/ч за 7,7 секунди и разполага със система за задвижване е на четирите колела.

Батерията и за двете версии е с капацитет 74,1 kWh батерия, като при базовото ниво тя е достатъчна за пробег до 516 км с едно зареждане. Вариантът с два електродвигателя е по-тежък и съответно може да измине максимум 470 км. С помощта на система за бързо презареждане е възможно зареждане от 0 до 80% за половин час.

Toyota bZ4X е първият изцяло електрически кросоувър в историята на марката. През следващите три години японците възнамеряват значително да разширят гамата от електромобили bZ, която трябва да включва поне седем различни модела.

Вижте още

Следващото Lamborghini ще бъде електрическо?

Lamborghini току-що подаде името Revuelto в Службата за интелектуална собственост на Европейския съюз. Предстои ли …